De geschiedenis

van Kiri®

Al meer dan 50 jaar begeleidt Kiri® moeders en kinderen in eenvoudige genotsmomenten.
Met zijn frisse, zachte smaak en genereuze textuur werd Kiri al heel snel het dagelijkse melksnoepje voor kinderen en volwassen lekkerbekken.
Vandaag wordt Kiri® in meer dan 20 landen gesmaakt in allerhande combinaties: op boterhammen, cakes, in snacks en zelfs in ijsjes!

1966

Kiri verscheen voor het eerst in individueel verpakte porties op de rekken in 1966. Door zijn unieke romige smaak werd Kiri al heel snel het zuivelsnoepje voor jong en oud!

Onze productie

1968

De eerste radioadvertentie ging in 1968 in de lucht. Het merk werd in een luchtige en speelse toon aan de man gebracht. In die tijd was Kiri een pionier. Het gebeurde niet vaak dat bedrijven uit de sector reclame ging maken op de radio.

1969

Door zijn handige formaat en rijke smaak werd Kiri voor moeders die het beste wilden voor hun kinderen een basisproduct. De lekkere Kiri verscheen voor het eerst visueel op tv via de advertentie “gastronomie in korte broek”. Vandaag herinnert een hele generatie jonge lekkerbekken zich deze ondeugende reclamespot nog heel goed.

1980-1990

Kiri beslist om zijn uitstekende smaak ook buiten Frankrijk ter beschikking te stellen en startte eerst in Marokko. Vervolgens kwam het Midden-Oosten aan bod waar Kiri nu het meest wordt geconsumeerd. Later kwam Azië aan de beurt. Ook bij volwassenen in Japan wordt het product erg gewaardeerd.

1997

De iconische porties kregen er nu een broertje bij, de dips! Prettig, heerlijk van smaak en handig. Kinderen genoten van de Kiri Dippi (vroeger Kiri® Vieruurjte) als snack in de voor- of namiddag.

2018

Kiri® staat voor eenvoudig genieten, elk moment van de dag. Kiri© bestaat nu ook in een tubeformaat zodat u kunt genieten van zijn unieke smaak als sandwich spread.

2019

Weet je wat ?! In 2019, gaan we twee nieuwe producten in de Kiri family tellen. Ten eerste, hebben we de Kiri Fresh Style gemaakt met verse melk en room. Dankzij hun romige textuur en hun pittige smaak, uw botterhammen zullen dezelfde nu niet meer zijn als vroeger ! Ten tweede, is er de Kiri Snackbox, een klein doos die dankzij hun formaat, overal kan gaan. Zonder bewaarmiddel en zonder kunstmatige aroma maar dankzij de calcium, de granen en de portie fruit aanwezig in de doos, deze snack heeft alle voordelen voor een 100% evenwichtige tussendoortje !

2020

In 2020, we hebben noch de recept van de porties van Kiri veranderd. Ze gaat nu zonder bewaarmiddel en kunstmatige aroma zijn. Deze Kiri smeerbaar is een lekker snack die zowel aan de kinderen als aan de volwassen zal aanspreken.

X